top of page
STYLEDWAY-20200706-020.jpg

Stappenplan

Werkwijze in 7 stappen:

1

Het kennismakingsgesprek is vaak de eerste stap. Tijdens zo’n gesprek maken we kennis met elkaar en kan ik je vertellen over het zoek- en aankoopproces in het buitenland.

Kennismaking

Opstellen criteria

2

Na de kennismakingsfase gaan we samen een criteria-lijst opstellen. Niet alleen het budget, de indeling en grootte, maar ook de afbakening van het zoekgebied, het beoogde gebruik en de financieringsmogelijkheden dienen in kaart gebracht te worden.

Nadat de zoekcriteria helder zijn, geef ik advies waar en hoe je het beste kan zoeken. Ik breng je in contact met betrouwbare makelaars die kunnen optreden als aankoopmakelaar indien er een geschikt object gevonden is.

Zoekfase

3

In nauw overleg met jou, worden de onderhandelingen ter plaatse uitgevoerd door de aankoopmakelaar van jullie keuze. Als sparring-partner blijf ik op de achtergrond voor advies beschikbaar. Mocht een bouwkundige keuring wenselijk zijn, dan breng ik je in contact met partijen die dit voor je kunnen verzorgen.

Onderhandelingsfase

4

Koopovereenkomst

5

Ten tijde van het sluiten van een koopovereenkomst is het raadzaam om een advocaat in te schakelen, die niet alleen de koopovereenkomst controleert maar ook het juridisch onderzoek voor je uitvoert.

Overdracht

Hét officiële moment is het tekenen van de eigendomsakte bij de notaris. De advocaat controleert vlak voor tekenen de stukken en fungeert ook als tolk en neemt deze met je door. Dan gaan de sleutels over van de oude naar de nieuwe eigenaar, een feestelijk momentje!

6

7

Na de overdracht

Ook na de overdracht kunt u mij raadplegen over allerlei vragen over uw (tweede woning) in het buitenland. Van advies over het starten van vakantieverhuur , afsluiten van verzekeringen tot het vinden van een geschikt administratiekantoor voor uw buitenlandse aangiften.

Stap 1
STYLEDWAY-20200706-018.jpg
STYLEDWAY-20200706-022.jpg
STYLEDWAY-20200706-019.jpg
Logo AM zwart (zonder tekst + transparan
bottom of page